Kampta Bir Çırpıda Okuyup Bitirebileceğiniz Kitap Listesi

İşte karşınızda; kampta, yürüyüşte, tırmanışta ve her türlü doğa etkinliklerinizde aralarda okuyarak bitirebileceğiniz, kısa mı kısa ama bir o kadar da harika bir kitap listesi.

Doğadayken zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz? Gözü kara bir dağcı olabilirsiniz veya uslanmaz bir kampçı. Doğadaki tutkumuz ne olursa olsun, onun kuralları ile yaşarken sürekli uğraşacak bir işimiz oluyor. Sanıyoruz ki doğanın olayı da biraz burada gizli. Yemek istiyorsak, emek vermemiz gerekiyor.

Tek başımıza veya arkadaşlarımızla doğaya çıktığımızda, yapacak o kadar fazla şey oluyor ki, zamanın nasıl geçtiğini farketmiyoruz bile çoğu zaman. Fakat bazen, ne kadar çok uğraş olursa olsun, doğanın sakinliğine kendinizi kaptırıp öylece durduğunuz zamanları da kaçırmıyoruz. Özellikle, kafa dinlemek ve biraz olsun sakinliğe kavuşmak için gidiyorsak, kenardan çalan güzel bir müzik eşliğinde biraz kitap okumak harika bir aktivite olabiliyor. Fakat, kendi tecrübelerimizden yola çıkacak olursak eğer, bazen yanımıza bırakın kitap almayı, temel ihtiyaçlarımızı bile almaktan çekiniyoruz. Çünkü bir doğa tutkunu için; ne kadar az eşya o kadar uzun bir etkinlik demektir çoğu zaman.

Gel zaman git zaman, bizler doğaya daha fazla çıktıkça daha fazla tecrübe edinir olduk ve yaşadığımız pek çok probleme, pratik çözümler üretmeye başladık. İşte bu kitap meselesi de tam olarak böyle ortaya çıktı. Uzun zamandır, doğada bir etkinliğe giderken alışkanlık haline getirdiğimiz, bir çırpıda okuyup bitirebileceğimiz kitapları biriktiriyorduk. 2 günlük bir etkinlikte bile kolayca bitirebileceğiniz kitapları kapsayan bu liste, bizim oldukça işimize yaradı. Biz de dedik ki, neden listemizi tüm doğa tutkunları ile paylaşmayalım?

İşte karşınızda; kampta, yürüyüşte, tırmanışta ve her türlü doğa etkinliklerinizde aralarda okuyarak bitirebileceğiniz, kısa mı kısa ama bir o kadar da harika bir kitap listesi. Listede kitapların konularını uzun uzadıya anlatmak yerine, kitaplar içerisinden birer de cümleye yer verdik. Böylece kitaplar tamamen sürpriz olmaz hem de haklarında az çok fikir sahibi olabilirsiniz diye düşündük.

Bir Çırpıda Okunup Biten Kitap Listesi

Günden Kalanlar
Kazuo Ishiguro

Yapı Kredi Yayınları – 208 Sayfa

‘’Kim olursanız olun, ister varsıl ister yoksul olun, özgür doğarsınız, fikirlerinizi dile getirme özgürlüğüyle…’’

Bir Çift Yürek
Marlo Morgan

Klan yayınları – 251 Sayfa

‘’Yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra… Ancak ondan sonra paranın yenmeyeceğini anlayacaksınız.’’

Kızgın Ova
Juan Rulfo

Yapı Kredi Yayınları – 132 Sayfa

‘’Ardıma dönüp ovaya bakıyorum. Beş para etmeyen onca toprak. Uzayıp giden boşluğa baktığında insanın gözü dalıyor. Ortalıkta yalnızca deliklerden başlarını çıkaran, sonra güneşin yakıcı sıcağını duyar duymaz bir taşın gölgesine sığınıvere kertenkeleler var…’’

Patagonya Ekspresi
Luis Sepulveda

Can Yayınları – 152 Sayfa

‘’Patagonya Ekspresi, yolculuk notları olmaktan öte, yolculuk üzerine bir rehber kitap. Dünyayı nasıl tanımanız, ona nasıl bakmamız, onu nasıl sevmemiz gerektiğini öğreten bir kılavuz.’’

Bir Dinozorun Gezileri
Mina Urgan

Yapı Kredi Yayınları – 282 Sayfa

Doğada ne vardır? Deniz vardır, dağ vardır, orman vardır, ova vardır. Bunların hepsi vardı aşağıda, hem de en güzel biçimleriyle. İtalyanlar. “Napoli’yi gör de öl” derler ya, Cevat Şakir de, “Gökova’yı gör de yaşa derdi.”

Gece
Bilge Karasu

Metis Yayınları – 232 Sayfa

‘’Yazı, kendini söyler; söylemediğini yok eder. Bir de, ara bir yol olarak, yok ettiklerinin bir bölüğünü sezdirebilir. Sezdirdikleri “var” değildir ama “yok” da değildir. Yazının alacakaranlığı, çok üretici olabilir…’’

Sevgili Arsız Ölüm
Latife Tekin

İletişim Yayınları – 240 Sayfa

“Yaşayıp bitirdiği her günün, tutulmaz bir kuş olup uçtuğuna, yavaş yavaş gözden silinip bir küçük kara noktaya dönüştüğüne karar verdi. Gözünü yumduğunda her yanı saran karanlığın, bu küçük kara noktalardan oluştuğunu keşfetti…”

Göçmüş Kediler Bahçesi 
Bilge Karasu

Metis Yayınları – 230 Sayfa

“Yaşamın artığından eksiğinden çok, çeşitleri var. Herkes elinden geldiği ölçüde yaşar. Nedir zaten yaşamak dediğin..? Garip değil mi yaşamımızı nasıl kurduğumuz…? Bir iplik parçası, bir çivi, bir mantar, bir kâğıt, bir paçavra, biraz toz, birkaç hiç… Bir araya gelir bunlar, adı “bir yaşam” olur…”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Kültür Rotaları: Via Egnatia Yolu

Sporun Tarihsel Gelişimi; Dağcılık

Türkiye Kültür Rotaları; İstiklal Yolu Yürüyüş Rotası