KANYON

Türkiye'nin hangi bölgesine giderseniz gidiniz,kilometrelerce uzunluğunda,  metrelerce derinlikte, göz alıcı ve zaman zaman da ürkütücü  görüntüleriyle bir kanyona rastlamanız mümkün.Bilinen ve turizme açılan onlarca kanyonun yanında, çok daha fazlasıyla keşfedilmeyi bekleyen gizemli kanyonlar da mevcutdur.

Uygun bir mevsimde ziyaret ettiğinizde, asırlardır sure gelen bir  sonsuz yalnızlığın da koynuna kendinizi bırakmış olacaksınız. Metrelerce uzunluğunda  kayalar,bu kayalardan yıllardır dinmeyen bir coşkuyla akan şelaleler ve bu şelalelerin hemen dibinde oluşan turkuaz rengi  su havuzları.

Çok az bilinen bu gizemli dünyada yapacağınız bir günlük keşif turu  sonucunda,hem heyecan hem macerayı tadacak, hem de turkuaz rengi buz gibi su havuzlarında yüzerek yorgunluk atacak,dinleneceksiniz.

Ekstrem doğa sporları arasında en eğlenceli bir o kadar da macera dolu olan kanyon geçişleri, birçok aktiviteyi aynı anda yapma olanağı tanımaktadır. Yüzme, tırmanma, duvar ve şelale inişleri ve cangıl gibi ayrı birçok aktivite sizleri; kanyonları şehirden soyutlayan kaya blokların arasında beklemektedir

Kanyonların arasına giren akarsular genellikle şelaleler oluşturarak aşağılara akmaktadır. Bu şelaleler varsa doğal merdiven ya da ormanlık araziden yok ise emniyet sistemleri kullanarak ip yardımıyla geçilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Kültür Rotaları: Via Egnatia Yolu

Sporun Tarihsel Gelişimi; Dağcılık

Türkiye Kültür Rotaları; İstiklal Yolu Yürüyüş Rotası