RAFTING

Zengin doğal kaynaklarına sahip olan Türkiye, su sporları (rafting, kano ve nehir kayağı) için gelen ziyaretçilerine önemli bir akarsu potansiyeli sunmaktadır.

Her türden katılımcıya hizmet sunan parkur ve rotalarda eğitimli rehberlerin denetim ve gözetiminde hiç çekinmeden bu Büyük maceraya "merhaba" diyebilirsiniz.
Türkiye'de rafting yapmaya en elverişli nehirler arasında Köprü çay, Dalaman, Melen, Fırat ve Çoruh nehirlerini saymak mümkün.

Eğer siz de gücünüzün sınırlarını zorlamak ve uyumlu bir takım ruhu deneyimini yaşamak istiyorsanız, rafting sizin için uygun bir seçenek... Rafting, raft adı verilen botlarla, debisi yüksek nehirlerde yapılan bir akarsu (nehir) sporudur. Rafting de asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden; kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir.

Botta bulunan herkes kürek çeker. Sabit bir kürek yeri yoktur ve kürekçiler botun kenarlarına oturarak kürek çekerler. Rafting deneyimli rehberlerin idaresinde yapıldığında son derece kolay ve güvenli bir doğa sporudur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Kültür Rotaları: Via Egnatia Yolu

Sporun Tarihsel Gelişimi; Dağcılık

Türkiye Kültür Rotaları; İstiklal Yolu Yürüyüş Rotası